Europa van Naties en Vrijheid
Lid van Europa van Naties en Vrijheid
Logo Partij voor de Vrijheid - PVV

Sommeliers en prostituees grote winnaars klimaattop

Geplaatst op: 12-03-2015

PVV-Europarlementariër Olaf Stuger wil boycot vervuilend milieufeest

"Als iedereen thuisblijft, wordt de aankomende klimaattop in Lima de eerste in de geschiedenis met een meetbaar resultaat. Het klimaat is beter af als de komende 20e klimaattop begin december in Lima wordt afgelast" stelt PVV-Europarlementariër Olaf Stuger.

De ruim vijftienduizend deelnemende ambtenaren, parlementariërs en andere beleidsmakers, zullen vanuit hun vliegtuigstoel in business class een vervuilend spoor van tienduizenden tonnen aan CO²-uitstoot achterlaten. Stuger doet vandaag een klemmend beroep op de Europese Commissie om deze waanzin aan ons voorbij te laten gaan: "Dit milieufeestje kost de belastingbetaler 60 miljoen euro, terwijl er in Lima alleen wordt vergaderd over een concepttekstje dat tijdens de volgende top in Parijs wordt gepresenteerd. Dat kan ook per e-mail."

Sommeliers en prostituees

Stuger (PVV): "De enige concrete veranderingen in het klimaat die aan deze top zijn toe te schrijven, zijn de verhitte taferelen in de plaatselijke bordelen en het chambreren van duizenden liters dure wijn, die op kosten van de belastingbetaler worden weggeklokt. Het binnenhalen van 1.100 prostituees uit Oost-Europa tijdens de klimaattop in Kopenhagen en het feit dat sommeliers de champagne niet aan konden slepen, geeft aan dat we dit tiendaagse milieufeest moeten boycotten. Al is het alleen maar uit respect voor die Europese burgers die op een houtje moeten sabbelen vanwege de torenhoge belastingen."

De PVV ergert zich bovendien aan de hypocrisie van de milieulobby: "Het ijs op de Noordpool groeit gestaag aan. Het Zuidpoolijs gaat met een groei van 17.000 km² per jaar harder dan vermoed. En toch zien we nergens opgewekte gezichten bij de milieulobby- of industrie. Als de economie groeit zijn de economen blij, als er een middel is gevonden tegen een medische aandoening zijn de artsen en patiënten blij. Maar als er aantoonbaar goed nieuws te melden is over het milieu zijn de milieuactivisten niet blij. Blijkbaar valt er aan angst meer te verdienen dan aan goed nieuws. Ook de Commissie heeft vuile handen. Onder druk van Greenpeace heeft Commissievoorzitter Juncker onlangs prof. dr. Anne Glover uit haar sleutelpositie bij de Europese Unie ontslagen omdat ze op basis van de feiten weigerde mee te gaan in de klimaatlariekoek. Nu is mijn vraag aan de Commissie: staan Juncker en de Eurocommissaris voor Klimaatactie Cañete voor de feiten en blijven zij thuis, of kiezen zij voor het bubbelbad in Scarlet’s, de duurste nachtclub van Lima."

 

Meer artikelen

The key to successful leadership today is influence, not authority.

- Ken Blanchard