Europa van Naties en Vrijheid
Lid van Europa van Naties en Vrijheid
Logo Partij voor de Vrijheid - PVV

PVV Europa: Taakstraf voor Oost-Europese boeren wegens gesjoemel met noodfonds

Geplaatst op: 12-03-2015

Nederlandse groente- en fruittelers zijn de dupe van boeren uit andere Europese lidstaten die het noodfonds ter compensatie van de Russische sancties hebben leeg gegraaid met frauduleuze schadebedragen. Deze, met name Poolse en Oost-Europese boeren, moeten flink worden gestraft door de Europese commissie.

Dat vindt de PVV-fractie in het Europees Parlement nu wederom blijkt dat Nederlandse telers het nakijken hebben aangezien de noodpot van 125 miljoen euro al is leeggeroofd.

PVV Europarlementariër Olaf Stuger: “Wij willen dat de Commissie deze graaiende boeren hard aanpakt. Ik stel voor dat we ze een maand gedrag-corrigerende taakstraf geven bij Nederlandse gedupeerde boeren. Dan kunnen de fraudeurs zien van wie ze stelen. Daarnaast leren ze door keihard werken hoe het is om efficiënt een boerenbedrijf te runnen. Als ze dat hier leren, kunnen ze dat thuis in de praktijk brengen en hoeven ze niet meer van onze belastingcenten te stelen. Dat moraal ontbreekt nogal eens in dit soort obscure landen. De saamhorigheid en gulheid die Nederlanders tonen bij calamiteiten wereldwijd staat in schril contrast tot de hebzucht deze lidstaten die de EU als een grote blanco cheque zien.”

Smet op beoogde nieuwe EU-president

De Europese PVV-fractie zal ook de aankomend EU-president Tusk, voormalig minister-president van Polen ter verantwoording roepen. Stuger: “Als gezant van de grootste graaiers begint hij zijn belangrijke taak met een smet op zijn blazoen. Het zou hem sieren als hij zijn landgenoten terugfluit en hen het geld laat terugstorten in het noodfonds zodat het alsnog terecht komt bij de boeren die er het meeste recht op hebben. En dat zijn onze boeren! Een Poolse boer maakte het zo bont dat hij een schadeclaim indiende voor een meervoud van de totale jaarlijkse export van zijn groente naar Rusland.”

Meer artikelen

The key to successful leadership today is influence, not authority.

- Ken Blanchard